De lente: ideaal voor lange wandelingen


We genieten misschien niet het meest stralende voorjaar tot nu toe, maar het blijft de mooiste tijd van het jaar om te wandelen. Al is het tussen de buien door. Het licht is zacht, veel tinten frisgroen ontvouwen zich voor je ogen en overal piepen bloesems.

Omringd door onmetelijke natuurgebieden

Het enige nationaal park van Belgiƫ, Hoge Kempen, bestrijkt 12000 hectaren wilde natuur, met bijzonder gevarieerde landschappen, flora en fauna.

De Volmolen ligt op de National Park Trail, de langeafstandswandeling van meer dan 100 km lang door het Nationaal Park Hoge Kempen. Zonder meer een unieke uitdaging voor de geoefende wandelaar. Maar we zijn ook omringd door talloze paden en routes voor de rustige natuurgenieter, die het minder op kilometers begrepen heeft.

Rode en groene route

De lange wandeling door het nationaal park is opgedeeld in vijf etappes. Hieronder vindt u een overzichtsplan.

Etappe 3 of de rode route van de National Park Trail loopt van bij de plassen in Terhills door het Dilserbos via de Platte Lindenberg naar Bergerven en zo naar de Volmolen en de Oeterbeek in Opoeteren. 22,6 km om precies te zijn.

De groene route of etappe 4 gaat dan verder in Opoeteren door de Duinengordel via heide en bos naar de mijnterrils van Thorpark (26,8 km). 

U kunt trouwens in twee richtingen wandelen en er zijn voorzieningen om u terug naar de startplaatsen te brengen.

Alle informatie vindt u hier.

Twee nachten op het langeroutepad

Uniek, vindt u niet? Het kan bij ons: uitrusten van de lange wandelingen midden in de natuur, een dagje nietsdoen inlassen of het gebied per fiets verkennen voor uw verder wandelt.

Avondeten? Er zijn gelegenheden in de buurt, u laat iets lekkers brengen of u kookt zelf in het goed uitgeruste keukentje van uw verblijf. En in de ochtend serveer ik u - als u dat wenst - een gezond, voedzaam ontbijt om er sterk op te staan voor de trektocht. 

Minimum twee nachten verblijven op de oever van de Oeter? Check meteen beschikbaarheid en reserveer het verblijf van uw keuze.

Altijd welkom,
Lieve Vandersteegen
Uw gastvrouw

P.S. In de film hieronder getuigt een wandelaar over de groene route met een bijzondere vermelding van de Volmolen in het begin.

National Park Trail: etappe 4 of de groene route vertrekt in Opoeteren (aan de Volmolen zo u wilt) en brengt u 26,8 km verder naar de oude en herbestemde mijnsite in Waterschei (Thorpark)
Overzichtelijk plannetje van de vijf etappes van de 110 km tellende National Park Trail. De Volmolen ligt pal tussen de rode en de groene route.
Overzichtelijk plannetje van de vijf etappes van de 110 km tellende National Park Trail. De Volmolen ligt pal tussen de rode en de groene route.

MEEST RECENTE BERICHTEN

Schrijf u in en  blijf op de hoogte van het laatste nieuws 
en wat er zoal te doen is

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?