Ligging

Ligging

Vakantieverblijf Volmolen ligt op de grens van Opoeteren en Neeroeteren (twee deelgemeentes van Maaseik) in de groene vallei van de Bosbeek (hier bekend als de Oeter) en in de omgeving van de natuurgebieden  Bergerven, de Oudsberg en het Nationaal Park Hoge Kempen.  

Door de eeuwen heen vormde de Oeter zich tot een van de mooiste valleien van Vlaanderen: het Oeterdal. Gedompeld in vele tinten van groen, bruist en borrelt helder bronwater tussen levendige oevers vol adembenemende flora en fauna. De zeldzame beekprik, de bosbeekjuffer, het ijsvogeltje en de nachtegaal fladderen en zingen u tegemoet. Over haar hele loop van 24 km overbrugt de beek een hoogteverschil van 50 m en dat levert een behoorlijk verval en dito stroomsnelheid op. Dat hoogteverschil is de overgang tussen het Kempense plateau en de Maasvallei. Van het verval dat daaraan te danken is werd in het verleden gretig gebruik gemaakt door maar liefst zestien watermolens waarvan er twaalf nu nog in goede staat verkeren. De Volmolen is er een van.

Natuurpunt is eigenaar van de omliggende gronden, hooilanden weides en vijvers. De site is gelegen in recreatiegebied, in een kwetsbare beekvallei, tussen de Bosbeek en de Witbeek. Ze grenst aan waardevol Europees beschermd natuurgebied, ven- en habitatrichtlijn gebied.

Wanneer wilt u bij ons verblijven?

Schrijf u in en  blijf op de hoogte van het laatste nieuws 
en wat er zoal te doen is

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?