De buizerd en de kip


— Een fabel gebaseerd op ware feiten —

Er was eens een herberg met een rustige tuin, in de nabijheid van een oude watermolen, waar de kippen vrolijk rondscharrelden en elke ochtend verse eitjes legden voor de gasten. De kippen leefden een gelukkig leven in en rond hun kippenvilla onder de beschermende bomen, altijd kwetterend en kakelend van plezier.

Op een dag zag een buizerd, hoog boven in de lucht, de scharrelkippen van de Volmolen, druk bezig met hun dagelijkse gekrassel. Zijn scherpe ogen schitterden van opwinding. "Wat een overvloed aan smakelijke hapjes!" dacht hij. Zonder aarzelen dook hij naar beneden en greep een nietsvermoedende kip. De andere kippen sloegen alarm, maar het was te laat. De buizerd was al aan zijn maaltijd begonnen.

De kippen waren diep bedroefd en bang. "Wat moeten we doen?" vroeg Henrietta, de oudste kip, aan haar zusters. "De buizerd weet nu waar we zijn. We zijn niet veilig meer. Zelfs onze vriend de vogelverschrikker met glinsterende ogen kan hem niet de baas. "

Die avond kwamen de dieren die in de tuin en het bos rond de kippenvilla woonden bijeen om te overleggen. Onder hen ook, La Fontaine, de bedaarde uil die altijd goede raad wist te geven. Henrietta sprak als eerste: "Beste La Fontaine, hoe kunnen we ons beschermen tegen de hongerige buizerd?"

La Fontaine knipperde nog wat slaperig met zijn grote ogen en dacht diep na. Toen antwoordde hij met een glimlach: "Elke uitdaging in de natuur brengt wijsheid en kansen met zich mee. Luister naar mijn raad en gij zult een oplossing vinden."

De volgende dag werkten de dieren samen aan een plan. Ze spanden een net over de kippenren om de buizerd buiten te houden. Ze plaatsten glimmende objecten die in de zon schitterden en de buizerd afschrikten. Bovendien bouwden ze kleine schuilhutjes waar de kippen zich snel konden verstoppen als er gevaar dreigde.

En zo gebeurde het dat de kippen van de Volmolen weer in alle rust konden scharrelen, beschermd door de slimme maatregelen die ze hadden genomen. De buizerd vloog nog wel eens langs, maar zag al snel dat zijn favoriete maaltijd nu te moeilijk te bereiken was en zocht zijn voedsel elders.

De moraal van het verhaal

De natuur vormt een wonderlijk evenwicht van zegeningen en plagen, waar elke uitdaging een kans is om te leren en te groeien. Wij beschermen onze dierbare kippen met kennis en creativiteit, zodat ze veilig en gelukkig hun eitjes kunnen blijven leggen. We werken samen met de natuur  en proberen een harmonie te scheppen tussen mensen en dieren.

Ik nodig  u graag uit om te komen genieten van de rust en de schoonheid van onze ecologische moes- en landschapstuin. Terwijl u van uw ontbijt geniet, vangt u misschien een glimp op van de buizerd die hoog in de lucht zweeft, op zoek naar zijn volgende avontuur – ver weg van onze slimme, kakelkippen.

Altijd welkom,
Lieve Vandersteegen
Uw gastvrouw
+32 493 79 23 31‬

P.S. Ervaar de magie van de Volmolen, waar we van elke dag nieuw verhaal maken: check beschikbaarheid en boek meteen online. Of neem rechtstreeks contact met mij op.

Foto bovenaan: machtige jager in de aanval (©Love The Garden)

Naast de geluiden uit de natuur hoort u bij ons altijd het gescharrel en gekakel van kippetjes op de achtergrond. Alle vakantieverblijven kijken uit op hun villa. (Foto: ©Studio Leyssen Photograph)
Naast de geluiden uit de natuur hoort u bij ons altijd het gescharrel en gekakel van kippetjes op de achtergrond. Alle vakantieverblijven kijken uit op hun villa. (Foto: ©Studio Leyssen Photograph)

Niet alleen de kippen, maar alle dieren en mensen genieten van de ecologische moes- en landschapstuin aan de Volmolen. Alle vier de vakantieverblijven kijken erop uit. (Foto: ©Studio Leyssen Photograph)
Niet alleen de kippen, maar alle dieren en mensen genieten van de ecologische moes- en landschapstuin aan de Volmolen. Alle vier de vakantieverblijven kijken erop uit. (Foto: ©Studio Leyssen Photograph)

 

B&B Volmolen | Contact | Vakantieverblijf B&B Volmolen | Opoeteren - Maaseik

Contacteer ons voor meer informatie in verband met B&B Volmolen in Maaseik.

MEEST RECENTE BERICHTEN

Schrijf u in en  blijf op de hoogte van het laatste nieuws 
en wat er zoal te doen is

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?