Bakken vol fruit, groente en kruiden


Het is zomer in de moestuin. We kunnen volop oogsten van verschillende soorten sla, tomaten, aardbeien ... Dag in dag uit zien, ruiken en proeven we hier de overvloed die de natuur ons schenkt.

Meewerken met de natuur

Volgens de principes van Velt boek je succes in een ecologische moestuin door mee te werken met de natuur. Zo kies je voor planten die gedijen in de bodem, het klimaat en het seizoen. Die zijn minder gevoelig voor ziekten en zijn het gezondst (en het lekkerst) om vers te eten. Planten die elkaar ondersteunen zet je in elkaars buurt en je gebruikt uitsluitend biologische meststoffen en bestrijdingsmiddelen.



Oogst van de dag

Vandaag kreeg ik dit van de natuur: boontjes, courgette, komkommer, aubergine, tomaatjes, sla, postelein, lente-ui, Oost-Indische kers, radijs, rabarber, spitskool, selderij, thijm en laurier.



Graag gedeeld

Dag in dag uit zorgen deze pure vruchten van de aarde voor onze gezondheid. Ik gebruik ze graag rauw in salades, gegrild op de barbecue, in soepen en stoofpotten. Soms heb ik nog genoeg over om te delen of om in te maken voor de wintermaanden.  



Als ik onze gasten zie genieten van de tuin word ik daar blij van. Natuurlijk geef ik graag een woordje uitleg. Niets leukers dan samen kuieren en keuvelen in de tuin, terwijl we hier en daar wat rijpe vruchten plukken ...

Altijd welkom,
Lieve Vandersteegen
Uw gastvrouw

Kom bij ons genieten van de natuur. Ze is wild en vrijgevig. In onze ecologische tuin werken we graag met haar samen. (Klik op de foto om beschikbaarheid te checken)
Kom bij ons genieten van de natuur. Ze is wild en vrijgevig. In onze ecologische tuin werken we graag met haar samen. (Klik op de foto om beschikbaarheid te checken)

MEEST RECENTE BERICHTEN

Schrijf u in en  blijf op de hoogte van het laatste nieuws 
en wat er zoal te doen is

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?