Hiking Festival in het Nationaal Park


Het Pinksterweekend in het Nationaal Park Hoge Kempen staat in het teken van het langeroutepad dat het 12000 ha tellende natuurgebied doorkruist. Het is meer dan 100 km lang en voor het Festival opgedeeld in vier trajecten. Waarvan er één langs de Volmolen loopt.

Wie de uitdaging aangaat om de volledige National Park Trail te bewandelen kan rekenen op zeven beklimmingen, uitgestrekte heide, weidse vennen en waterplassen, kabbelende beken, zonnige duinen en zingende bossen. De route is toegankelijk vanaf 7 juni.

Feestelijk openingsfestival

Het National Park Hiking Festival loopt van vrijdag 3 juni tot en met Pinkstermaandag 6 juni. Wandelaars kiezen dagetappes of stappen het volledige langeroutepad af. Het Park laat maximaal 500 wandelaars per dag toe.

Rode route

Etappe 3 of de rode route loopt vanuit het centrum van Opoeteren, langs de Bosbeek naar de Volmolen en zo verder naar Bergerven, Platte Lindenberg en Dilserbos, om te eindigen bij de plassen in Terhills. Of omgekeerd. 23,20 km om precies te zijn. De organisatie zorgt voor transfers van en naar start- en eindpunten.

Alle informatie vindt u hier.

Bij ons logeren in het Pinksterweekend?

Overnachten óp de Trail, dat kan nog niet iedereen zeggen :-). Er waren u al enkele (snelle) wandelaars voor. Maar u kunt nog kiezen uit:

  1. De Beekjuffer, charmante studio op de eerste verdieping, met ruim balkon dat uitkijkt op de tuin en het aangrenzende natuurgebied.
  2. Het Reigersnest, nagelnieuw gastenverblijf onder de pannen van het oude molenaarshuis, met prachtig uitzicht over de tuin en het aangrenzende natuurgebied. Zo nieuw dat het nog niet op het boekingsplatform staat. E-mail mij om te reserveren: info@vakantieverblijfvolmolen.be.

Altijd welkom,
Lieve Vandersteegen
Uw gastvrouw

Nagelnieuw gastenverblijf onder de pannen van het oude molenaarshuis: Het Reigersnest. Met een vogelperspectief vanuit het dakraam, zoals de reigers, die hoog in de bomen nestelen.
Nagelnieuw gastenverblijf onder de pannen van het oude molenaarshuis: Het Reigersnest. Met een vogelperspectief vanuit het dakraam, zoals de reigers, die hoog in de bomen nestelen.

(Hoofdbeeld: fotograaf onbekend)

MEEST RECENTE BERICHTEN

Schrijf u in en  blijf op de hoogte van het laatste nieuws 
en wat er zoal te doen is

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?