RegiRoute ingewandeld


Op 11 september verzamelden zich in Opoeteren een honderdtal wandelaars, fans van de bekende DJ Regi, een minister van volksgezondheid, burgemeester en schepenen en de naamgever zelf om de RegiRoute te onthullen en in te wandelen. Aan de Volmolen kreeg het gezelschap gezonde hapjes en drankjes aangeboden en genoot het van een vleugje flamenco.

De wandeling vertrekt op het dorpsplein en duikt ter hoogte van de oude pastorie in de Neeroeterenstraat de natuur in. Vervolgens gaat het 5 km op en neer langs het Kempisch plateau, door veelzijdige natuur en langs de meanderende Bosbeek, hier de Oeter genoemd. Het pad is bewegwijzerd met blauwe ruitjes en kronkelt in twee richtingen tot aan de Volmolen en weer terug. 

©John TheunissenVertrek aan de Volmolen

Het grote infobord dat Regi onthulde staat wel op het dorpsplein, maar u kunt de wandeling ook prima starten aan de Volmolen. Dat is namelijk een mooie bezienswaardigheid en pleisterplek ongeveer halverwege de wandellus.

©Ellen Jacobs (alsook hoofdfoto)

Regi’s dagelijkse wandeling

Overal ter wereld wandelt de internationaal bekende Limburgse DJ en producer dagelijks 5 à 6 km. “Wandelen heeft echt zoveel te bieden, voor je het weet wordt het een passie en stap je 365 dagen per jaar!” zegt Regi op zijn typische, enthousiaste toon. Omdat hij iedereen aan het wandelen wil krijgen werd hij ambassadeur van Wandelsport Vlaanderen. En koos hij de permanente wandelroute die zijn naam draagt in Opoeteren.

Regi onthult zijn RegiRoute: wandelbord op het Dorpsplein. Volg de blauwe ruitjes. (Foto: © Ellen Jacobs)Pleisterplek aan de Volmolen, met een vleugje Flamenco (Foto: ©Jo Bogaert)


Verrassing in de studio van Danshuis Volmolen waar het koor Savia Flamenca zat te repeteren voor zijn
 theaterproject rond Federico Garcia Lorca ... (Foto: ©Frans De Flem)Onverdeelde interesse voor de oude gerestaureerde watermolen (Foto: ©John Theunissen)
- van links naar rechts: minister Wouter Beke, DJ Regi Penxten, molenaar Lene Vandersteegen -Gezonde hapjes en drankjes (Foto: ©John Theunissen)

Heerlijkheden uit de biotuin en -keuken van Vakantieverblijf B&B Volmolen


MEEST RECENTE BERICHTEN

Schrijf u in en  blijf op de hoogte van het laatste nieuws 
en wat er zoal te doen is

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?