Thee voor twee



Greta en Marco waren enkele dagen bij ons te gast. Om te rusten, te fietsen en te werken aan hun kruidenonderzoek. Ik leidde hen rond in de tuin en we keuvelden een eind weg over het buitenleven, wilde planten en vergeten groenten. Onderweg plukten we munt voor de thee ...

Gezondheid groeit zomaar in de tuin! Muntthee bevat geen theïne, is rijk aan antioxidanten en verhoogt de weerstand. Hij heeft een antibacteriële werking, remt ontstekingen en verhoogt de ijzeropname. Hij vermindert de aanmaak van het stresshormoon cortisol en geeft daardoor onmiddellijk rust. Hij verbetert darmflora en spijsvertering en is dus ideaal na de maaltijd. Maar hij is ook gewoon lekker en hartverwarmend gezellig. Wij genoten alleszins van een heerlijk theemoment.



Uitmuntend in de tuin

Munt voelt zich overal thuis. Het liefst heeft hij een plek in de zon of halfschaduw, veel voeding en voldoende water. In de zon groeien de planten mooi compact en krijgen een betere kleur, geur en smaak. Plant dit fris ruikend en smakend kruid in de tuin op een zonnige plek in vruchtbare, goed afwaterende grond. Munt doet het ook prima in een pot.

Bij ons staat kruizemunt in de tuin, ook wel groene munt of aarmunt genoemd - heel geneeskrachtig (die gebruikten we voor de thee), in de hoge wei groeit wilde watermunt en in de moestuin kweek ik Marokkaanse munt.



Hoe maakt u het?

Heel eenvoudig. Kook water, leg enkele takjes in de theepot, giet het water erover en laat een tijdje trekken. Drink het lekker op met wat honing of een kruidenkoekje.



Zo veelzijdig

Doe munttakjes in uw drinkwater: verfrissend! Voeg het toe aan cocktails, desserts, jams en sauzen. Roer het door salades, patisseriebeslag en exotische stoofpotten. Gebruik het in roomijs, bij aardbeien en chocolade.

Altijd welkom,

Lieve Vandersteegen

Uw gastvrouw







Foto's: ©2021 Studio Leyssen Photograph

MEEST RECENTE BERICHTEN

Schrijf u in en  blijf op de hoogte van het laatste nieuws 
en wat er zoal te doen is

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?