WaterlandschappenOnze streek is rijk aan water. Dat zorgt voor prachtige landschappen en rijke biotopen. Toerisme Limburg maakte er terecht een themacampagne van. De Volmolen situeert zich in het centrum van grondgebied Maaseik, de stad aan het water. Hier aan de watermolen vertrekken schitterende wandelingen en fietstochten.

De oevers van onze Oeter

Overal heet deze zuivere beek die Oost-Limburg doorklieft de Bosbeek. Bij ons noemen we haar de Oeter. In Groot-Maaseik verbindt ze de Oeterdorpen met de Maasstad. Wij liggen precies op de grens van Opoeteren (stroomopwaarts) en Neeroeteren (stroomafwaarts) – nog net in Opoeteren :-). 
Via het plankenpad wandelt u langs de oever, tegen de stroom in, naar het dorp. Hier spot u de bosbeekjuffer, de ijsvogel en (sporen van) de bever. En u wórdt gespot. Door reeën en everzwijnen die zich overdag schuilhouden in het dichte groen. De flora en fauna, de geuren en kleuren zijn in alle seizoenen overweldigend. Het is er heerlijk koel in de zomer en rustig windstil op koudere dagen. 

De Oeter buiten zijn oevers


Bergerven

Aan de andere kant strekt zich Bergerven uit, onderdeel van het Nationaal Park Hoge Kempen. U bestijgt het Kempisch plateau (te voet of met de fiets) en kijkt uit over het uitgestrekte landschap van grote plassen die ontstonden door ontgrinding. Samen goed voor ruim 50 hectaren open water. Vanop het plateau en de panoramaheuvel aan het water, krijgt u een fenomenaal uitzicht over het gebied. Konikpaarden en Gallowayrunderen grazen aan de oevers en zorgen zo mee voor het natuurbeheer.

Zonsopgang boven Bergerven
De Maas

De eindbestemming van onze Oeter en de rivier waar Maaseik zijn naam aan dankt. De Maas vormt in Limburg de natuurlijke grens tussen België en Nederland en nodigt uit voor grensoverschrijdende fietstochten. De dijken lenen zich uitstekend om vele vlakke kilometers af te malen en te genieten van de waterlandschappen onderweg. Veerpontjes brengen u hier en daar snel en comfortabel naar de andere kant.

Uitgefietst? Er is keuze genoeg in rustige en actieve bezigheden op onze rivier:
  • kies een strandje om te zonnebaden, een zandkasteel te bouwen, te zwemmen, pootje te baden ...
  • vaar geruisloos in een fluisterboot en spot ongestoord de talloze water- en oeverdieren; of glijdt met een stilsloep (voor alle weer) naar het witte stadje, het Nederlandse Thorn;
  • ga suppen (oftewel rechtopstaand peddelen), wakeboarden, waterskiën, waterscheuren met de speedboot …

Logeert u bij ons, dan helpen we u graag op weg met de nodige praktische informatie.

Altijd welkom,
Lieve Vandersteegen,
uw gastvrouw

MEEST RECENTE BERICHTEN

Schrijf u in en  blijf op de hoogte van het laatste nieuws 
en wat er zoal te doen is

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?