Sint-Michielszomer


Geniet u ook zo van de Sint-Michielszomer? Dat is een volkse benaming voor de nazomer die loopt van eind september tot half november, wanneer het nog zomerachtig weer kan zijn. Weliswaar dalen de gemiddelde temperaturen maar op sommige momenten wanen we ons weer helemaal in de zomer. Vooral op windvrije plekjes in de zon.

Wat heeft Sint-Michiel daarmee te maken?

29 september, het begin van de nazomer, is de feestdag van de aartsengel Michaël en de naamdag van alle Michellen (m/v) en afgeleide Michen, Chellen, Gielen, Maggies, Miguellen ...

Sint-Michiel is de schutspatroon van de wapendragers en heel wat lieden die iets te maken hebben met een weegschaal, van apothekers en ambulanciers over bankiers en bakkers tot ruiters en radiotechniekers. Een inclusieve sint dus die voorkomt in de mythologie van christenen, joden, moslims, antroposofen en jehova's.

Sint-Michiel in de bloemetjes

Of is het Sint-Michiel die óns in de bloemetjes zet? Kijk eens naar die prachtige asters! Het is een plant van bij ons die ook in de smaak valt bij wilde bijen, hommels en vlinders die er hun nectar en stuifmeel komen halen.

Aster betekent ster en ze staat symbool voor liefde en oprechtheid, herfstvreugde en gelukkige ouderdom. 

Nazomeren in het Oeterdal?

Onze tuin en de wilde natuur zijn in alle seizoenen een bron van schoonheid en verwondering.

Check snel de beschikbaarheid van onze vier vakantieverblijven en boek meteen. Of neem contact op via info@vakantieverblijfvolmolen.be of +32 493 79 23 31‬.

Altijd welkom,
Lieve Vandersteegen
Uw gastvrouw

4 oktober en de zon is nog altijd van de partij. De Helianthus annuus draait haar bloem naar het licht. Ze staat symbool voor levenslust en bewondering.
4 oktober en de zon is nog altijd van de partij. De Helianthus annuus draait haar bloem naar het licht. Ze staat symbool voor levenslust en bewondering.

MEEST RECENTE BERICHTEN

Schrijf u in en  blijf op de hoogte van het laatste nieuws 
en wat er zoal te doen is

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?